Despre
Producție de Filme. Inovare. Dezvoltare Personală. Mentorat.
Sunt Georgia Mihalcea. De 20 de ani, călătoresc cu pasiune și curiozitate la intersecția dintre lumea afacerilor, a inovației și a cinematografiei, convinsă de puterea ideilor, a imaginației și a acțiunii. Îmi dedic timpul producției propriilor filme, predării în facultate a atelierelor practice și cercetării doctorale prin care explorez modalități de a amplifica organic descoperibilitatea filmelor și a conținutului video în era digitală și a inteligenței artificiale.
Scurtă biografie
Sunt o persoană cu multiple fațete, pasionată de cinematografie, strategie, rezolvarea creativă a problemelor, inovare și dezvoltare personală. Mi-am dedicat viața profesională producției de film, antreprenoriatului și inovării deschise, culminând cu un doctorat în Cinematografie și Media, unde explorez conceptul de „film citibil de mașină” și rezonanța emoțională în infrastura digitală.
Încă din copilărie, când mă uitam la diapozitive și filme clasice pe casete VHS, visam să ajung la „fabrica de vise”, în cinematografie. După o călătorie transformatoare de 7 ani în Insulele Canare, Spania, la 40 de ani am ajuns, nu neapărat pentru a lucra în industria filmului și a televiziunii, cât pentru a-mi spune poveștile și a-mi dezvolta abilitățile vizuale pentru comunicarea afacerilor și științelor.
Producția de film este cel mai complex și multifațetat management de proiect pe care l-am întâlnit, necesitând expertiză și capacitate de coordonare în toate aspectele, de la obținerea de finanțare și gestionarea bugetelor, la complexitatea designului decorurilor și logistica călătoriilor internaționale, de la arta povestirii la știința analizei datelor, marketing și distribuție. Această experiență m-a pregătit să excelez în medii colaborative, interfuncționale și agile.
Acum, pentru a-mi susține pasiunea, caut oportunități flexibile, cu scopul de a contribui la succesul unei companii, organizații sau persoane și de a continua în același timp activitățile mele creative.
Valorile și Activitățile mele
- Antreprenoriat și Leadership. Sustin antreprenorii, proprietarii de mici afaceri și factorii decizionali să-și atingă obiectivele. Prin consultanță personalizată, ofer claritate, conexiuni între domenii disparate și soluții concrete pentru optimizarea proceselor și obținerea de finanțări. Design de concepte, evaluări de proiecte, cercetare aplicată și planuri de acțiune adaptate unor nevoi concrete.
- Cultură. Îmi place să văd proiecte culturale și filme prinzând viață. Experiența mea vastă – în afaceri și inovare, ca lider de proiecte (mici și mari) și evaluator expert de proiecte culturale – îmi permite să ofer consultanță de calitate operatorilor culturali și producătorilor independenți. Aliniez ideile, viziunile și resursele cu strategiile finanțatorilor și cele naționale/regionale, creând concepte de proiecte, bugete și planuri de finanțare convingătoare, atât pentru mediul național, cât și internațional, atât pentru mediul public, cât și privat. Organizez ateliere de producție de film și ofer consultanță în organizarea de departamente de producție film în organizații.
- Educație. Cred în puterea educației de a transforma vieți. Prin mentorat practic, ghidez elevi și studenți – de la școala generală la facultate – să-și dezvolte un profil competitiv si abilitățile de scriere academică, gândirea critică și un profil competitiv, pentru a excela în prezentări, lucrări de licență, disertații și propuneri de doctorat, deschizându-ți calea spre oportunități educaționale internaționale.
- Inovare și Cercetare. Colaborez cu inovatori și cercetători pentru a genera noi descoperiri, publicații și a comunica știința într-un mod accesibil și relevant. Expertiza mea de peste 10 ani în rezolvarea de probleme complexe din industrii diverse în peisajul inovației deschise americane — un teritoriu în care prezentarea în fața unor audiențe decizionale diverse și necunoscute, precum și experiența ca co-fondator și director general al unui cluster de inovare, cercetare și dezvoltare cu 33 de membri universități, institute, organizații private și non-profit, mi-a perfecționat abilitățile de a descifra nevoi nerostite, de a identifica și alinia obiective comune și de a crea soluții convingătoare la probleme complexe, soluții care ies în evidență în medii hiper competitive.
- Crestere și dezvoltare personală. Prin metoda „Gândește Clar” (ale cărei principii fundamentale au fost clasate la inovații pedagogice la Conferința Internațională pentru Educație, Cercetare și Inovare – ICERI 2024 din Sevilla) transformăm împreună emoțiile în artă și vindecarea în creație, deblocând rapid emoțiile captive și amplificând claritatea, creativitatea și comunicarea. Cu ajutorul inteligenței artificiale, creăm peisaje audiovizuale ale lumii interioare, dezvoltăm competențe digitale de ultima oră și deschidem noi oportunități si orizonturi pentru viitor.
Educație
Am o licenta în economie, un master în contabilitate financiară și un master în producția de film, iar în prezent sunt doctorand în cinematografie și media, în ultimul an. Cercetarea mea se concentrează pe democratizarea descoperirii filmelor independente în cadrul economiei digitale bazate pe căutare și inteligența artificială, cu scopul de a reduce decalajul dintre producția și distribuția de film. Toamna anului 2024 a marcat pentru mine un început si în mediul academic prin rolul de asistent universitar în domeniul noilor media din cadrul Universității Naționale de Teatru și Film „I.L. Caragiale” (UNATC) din București. Privind părerea oamenilor care au lucrat cu mine de-alungul timpului poți citi recomandările lor aici.
Educația mea este completată constant de cercetări pentru publicații, de prezentări și participări în conferințe și seminarii din țară și din străinătate, de mobilități internaționale pentru schimb de cunoastere și cercetare.
Filmografie: Producții independente de film
Filme de autor (scenarist, regizor, editor, producător)
- Eroii din Umbră (2024, 1,5 min): ad-film social, film de marcă, limba română
- Locationista (2024, 21 min, 2nd cut): drama-comedie, scurtmetraj românesc, limba engleză
- Locationista (2021, 37 min, 1st cut): drama-comedie, scurtmetraj românesc, limba engleză
- Locationista (2021, 72 min): documentarul producției de film, making-of, din culise, limba română
- Articolul 22: Verdictul Dinăuntru (2020, 5 min): film juridic, legal-drama, scurtmetraj românesc, limba română
- Sunmoon (2020, 8 min): film experimental, hibrid animație cu narațiune live, limba engleză
Cercetare vizuală cu ajutorul inteligenței artificiale
- Shadowplay (2024): Redescoperirea filmului clasic românesc „Meandre” (1967) de Mircea Săucan și extinderea narativei prin muzică și versuri cu ajutorul aplicațiilor bazate pe inteligența artificială (AI)
- Truth Never Dies, Right? (2024): Revitalizarea și extinderea narativei filmului românesc de scurtmetraj Articolul 22: Verdictul Dinăuntru (2020) prin reimaginarea acestuia ca videoclip muzical în limba engleză cu ajutorul aplicațiilor AI. Transformarea unei arte într-o altă artă în același mediu („transmedia with a twist”)
- Mom & Machine (2024): Revitalizarea și extinderea narativelor poeziilor românești ale mamei din volumul „Chemări” în cântece în limba engleză cu ajutorul aplicațiilor AI (o altă abordare a ideii de „transmedia with a twist”)
- The Weight of 2 Million Walls: A Filmmaker’s Strugle to Hear Romania’s Elderly Behind the Silence of Concrete (2024): o reconstituire cu ajutorul inteligenței artificiale (AI) a muncii de prospecție și cercetare din culisele producției filmului social Eroii din Umbră (2024) pentru Seminarul SPOTLIGHT: Privind Oamenii. Interdisciplinaritate și ambiguitatea jocului cu vizibilitatea umană în orașe (16 Septembrie 2024, Cinetic, UNATC). Organizatori: Universitatea din Opole, Polonia, Universitatea din St. Gallen – Centrul de Guvernare și Cultură în Europa, Elveția, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, România. Co-organizat interdisciplinar între antropologia vizuală, geografia umană, sociologie și cinematografia documentară. Captarea audiovizuală a dinamicii atașamentului față de loc și a identității în Europa Centrală și de Est. Publicare (în curs): Lucrarea extinsă va fi publicată în seria de cărți Interdisciplinary Studies on Spatial Dynamics and Marginalization in Central and Eastern Europe, Lexington Books.
Povestea mea
De la fascinația diafilmelor la pasiunea pentru filmul de cinema și poveștile audiovizuale generate cu inteligența artificială
Încă de când eram copil, fascinată de diafilmele proiectate pe pereții sufrageriei, visam să intru în lumea magică a poveștilor, să trec prin perete și să ajung dincolo de el 🙂 Am urmat un drum neașteptat, o narativă la fel de neliniară ca și filmele mele – de la matematică și fizică, la economie și antreprenoriat, cu un ocol de șapte ani în Insulele Canare, o experiență profund transformatoare. Dar pasiunea pentru povești sau poate nevoia de exprimare m-a adus în cele din urmă în spatele camerei, ca scenarist, regizor și producător, în prezent și cercetător doctorand în cinema și media.
De la antreprenor și problem solver la realizator și modelator de filme și narative
În paralel, petrecând peste zece ani în lumea virtuală a inovației deschise, rezolvând probleme și arhitecturand competiții globale, am învățat să abordez provocările complexe cu creativitate și curiozitate. Acum, îmi folosesc cunoștințele pentru a ajuta filmele să își găsească publicul în era digitală (și invers) pe website-ul Film Shaper, laboratorul meu de experimente și cercetări, unde explorez noi modalități de a face cinematograful independent mai accesibil și cariera de realizator de film (scenarist, regizor, producător) mai sustenabilă.
Viziunea mea: un viitor în care filmul devine limbajul principal de comunicare în afaceri, educație și științe
Dincolo de ecranul de cinema: Cum poate filmul transforma afacerile și cauzele sociale
Pasiunea mea pentru film nu se oprește la crearea de filme de scurt si lung metraj. Cred în puterea poveștilor de a schimba percepții, de a corecta nedreptăți și de a inspira acțiune. De aceea, îmi pun experiența și creativitatea în slujba micilor afaceri și a organizațiilor non-profit, prin intermediul filmelor sociale, filmelor juridice, ad-films, brand films. Aceste povești video scurte dar impactante, pot transmite un mesaj către publicul țintă într-un mod autentic și memorabil, ajutând micile branduri să își atingă obiectivele, să își comunice valorile sau să susțină o cauză importantă.
Filme de marcă: Povești care insuflă viață pentru creștere și transformare pe termen lung
Trăim într-o lume în care atenția este o resursă prețioasă. Cum te asiguri că mesajul tău ajunge la publicul țintă și rămâne întipărit în mintea lor? Filme de marcă! Fie că sunt filme sociale, filme juridice sau filme educative, aceste producții cinematografice scurte și creative depășesc limitele reclamelor și filmelor publicitare tradiționale, transformând o marcă (un brand) într-un protagonist captivant, pentru a se conecta cu publicul la un nivel emoțional profund. Este o modalitate creativă de a-ți prezenta compania sau organizația, valorile și misiunea într-un mod autentic și memorabil.
Un film de marcă bine realizat poate genera vizibilitate și engagement organic, nu este doar un videoclip cinematic sau o înregistrare video, este o poveste. Poate fi folosit în diverse contexte, de la website-ul tău și social media, la prezentări, evenimente și festivaluri de film. Este nu doar o investiție valoroasă în brandul tău, dar și un micro-program de training privind cultura ta organizațională și o frumoasă moștenire pe care o lași nu doar organizației tale, dar și lumii și patrimoniului cultural.
Despre Blog
Aici postez gândurile și reflecțiile mele despre film, algoritmi, tehnologie și viață în general, dar și conferințe unde prezint sau particip, articole bazate pe cercetările mele sau proiecte în care mă implic, precum și povești (frânturi din scenarii de film, proză scurtă, poezie, opinii, texte autobiografice) ale căror narative le extind uneori cu ajutorul inteligenței artificiale, exprimându-le în noi forme artistice care deschid noi sensuri și înțelesuri.
Te invit să mă însoțești în această călătorie, să te abonezi la blog și să descoperim împreună poveștile care ne inspiră și ne conectează.
680 de vizite
Mica Publicitate din Pan D'ora
Vremea în Pan D'ora este imprevizibilă. Ca o inimă îndrăgostită. Sau ca o minte prea curioasa. Anunțurile din Mica Publicitate nu sunt ce par a fi. Viața se confundă cu percepția, iar căutarea adevărului și a prietenilor este o aventură fără sfârșit. Trimite și tu un anunț!
Lasă un răspuns